Történetünk

A bútorasztalos szakma alapjait édesapám mellett sajátítottam el, s már kamaszként megszületett bennem a gondolat, hogy egy szakmailag elismert és piacilag versenyképes, tömörfa bútorokat gyártó asztalosműhelyt működtessek.

Egyéni vállalkozóként az egykori Demko-Feder Kft. beszállítójaként kezdhettem el csatlakozni a hazai biobútorgyártás első nagy hullámához. Az általunk készített termékek mennyisége és palettája egyre intenzívebben növekedett, így jelentős fejlesztések váltak szükségessé, melyekhez vámospércsi telephelyünk s az egyéni vállalkozás keretei szűkösnek bizonyultak.

2001-től Tömöri-Holz Faipari Kft. néven, immáron 5 fő alkalmazottal folytattuk munkánkat jelenlegi telephelyünkön, a Debrecen vonzáskörzetébe tartozó Haláp 3 hektáros területén.

folyamatos fejlesztéseknek és az általunk gyártott bio tömörfa bútorok megbízható minőségének köszönhetően a Demko-Feder Kft. megszűnése után is sikerült megmaradnunk a hazai és nemzetközi piacokon.

Az üzemünkben készülő hálószoba bútorok döntő többsége Ausztriában, Németországban, Svájcban, Angliában és Szlovákiában kerül értékesítésre partnercégeinken keresztül. Magánszemélyek (leggyakrabban egyedi igényekhez igazodó) megrendeléseinek teljesítésén túl több alkalommal szállodai szobák berendezéséhez is szállítottunk már bútorainkat. Így akár személyes tapasztalat során is megtapasztalhatja az általunk készített ágyak nyújtotta pihentető alvás élményét a zsámbéki Szépia Hotelben. http://www.szepiahotel.hu/

Jelenleg 7 fő állandó munkatársunk mellett idősebb fiam is részt vesz a vállalkozás életében: fő feladata a 2012-ben beszerzett CNC gépünk irányítása, ennek köszönhetően új, korszerűbb szintre emelhettük gyártási technológiánkat.

Műhelyünkről

Az általunk használt faanyag útja az erdőből hozzánk, tőlünk Önhöz vezet. S hogy mi történik a két állomás között? Az összes munkafolyamatot telephelyünkön végezzük a rönkök feldolgozásától az elkészült bútorok felületkezeléséig.

A különféle gyártási feladatok ellátása a szakmai tudás, tapasztalat mellett jól felszerelt géppark meglétét feltételezi. Ezeknek a követelményeknek igyekszünk maximálisan megfelelni, melyet jól bizonyít, hogy az elmúlt évtizedekben nem csak létszámban, de műhelyünk alapterületét tekintve is több ízben növekedtünk.

De annak érdekében, hogy a fokozott termelés ellenére a környezeti terhelésünket csökkenteni tudjuk, a fűtési energiánkat az üzemünkben keletkező fahulladékot felhasználó aprítékkazán, míg a villamos energia jelentős részét napelemrendszer állítja elő.

Filozófiánk

Felfogásunk szerint értékálló, esztétikailag és egészségügyi szempontból magas minőséget képviselő bútor csakis kiváló minőségű faanyagból készülhet. Ennek megfelelően a telephelyünkre érkező összes farönkről elmondhatjuk, hogy személyes felügyeletünk mellett, egyesével kerülnek kiválasztásra hazai erdészeteink kínálatából. Ez alól egyetlen alapanyagunk, a cirbolya fenyő képez kivételt, mely eredeti élőhelyéről, az Alpok 1600 m fölötti tájairól érkezik hozzánk.

Tömörfa bútort a Tömöri-Holz Faipari Kft.-től! S bár az elnevezések hasonlósága a véletlen műve, mégis hűen utal az általunk képviselt felfogáshoz. A tisztán természetes faanyagból készült termékek nemcsak kortalan és egyedi szépséget, örök eleganciát varázsolnak otthonunkba, de egyúttal melegséggel, élettel töltik meg azt. Funkcionális szempontból pedig tartósságot, megbízhatóságot, és évtizedekig tartó értékállóságot biztosítanak.

Bátran és büszkén merjük ajánlani az általunk készített tömörfa bútorokat, mert hisszük, értéket közvetítünk!

 

Honlapunkhoz kellemes böngészést kívánok!

 

Kérdéseivel keressen bizalommal elérhetőségeinken!

Tömöri Csaba
cégvezető